Voorlezen van studieboeken

Donderdag 15 maart organiseert Dedicon weer een gratis webinar over Edu-tekstbestanden. Een Edu-tekstbestand is een schoolboek als digitaal tekstbestand. In deze tekstbestanden vind je de tekst uit gewone school- of studieboeken. Een bestand met alleen de tekst zonder opmaak maar met een goede structuur, zodat je de tekst kan laten voorlezen door je computer. Handig als je dyslexie hebt.

In het webinar wordt uitgelegd waarom zo’n bestand iets voor jou of je kind is. Ook worden handige tips gegeven hoe je het meeste uit het bestand kan halen. Hoe vind je snel de juiste pagina of opdracht? Hoe vul je oefeningen in? En voor de leraar of docent: hoe kijk je die opdrachten gemakkelijk na? Een Edu-tekstbestand is meer dan alleen tekst, er worden allerlei functies aan toegevoegd om er snel mee te werken. Dat en meer komt voorbij in dit webinar.

https://goedekennis.dedicon.nl/tips/webinars/webinar?utm_source=Nieuwsbrief+Leren+%26+Studeren+met+een+visuele+beperking&utm_campaign=ac7245d46e-EMAIL_CAMPAIGN_2018_02_19&utm_medium=email&utm_term=0_5e7a603701-ac7245d46e-145662793