Vergoede zorg/ uurtarieven

Wanneer komt u in aanmerking voor vergoede zorg?

Per januari 2018 zijn de regels binnen de jeugdzorg in Regio IJsselland veranderd. Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg heeft u een toewijzing nodig. De toewijzing wordt meestal door uw huisarts of het sociale wijkteam van uw wijk gegeven. Dat wordt een lokale toewijzing genoemd.

Voor vergoede zorg vanuit de regio IJsselland mag per 1 januari 2022 de verwijzing naar Bunait onderzoek en diagnostiek.

Degene die de toewijzing afgeeft bepaalt welke zorg gegeven mag worden met deze toewijzing, deze zorg kan bestaan uit diagnostiek, behandeling of een combinatie van diagnostiek en behandeling.

Vergoeding

1. Rechtstreeks declareren bij de gemeente van vergoede zorg:

Wij zijn verplicht om rechtstreeks bij de gemeente te declareren. Wij hebben een contract met de gemeenten uit regio IJsselland. Deze gemeenten zijn: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle.

2. Rechtstreeks declareren aan de cliënt van niet vergoede zorg

De zorg wordt niet vergoed door de gemeente:

  • bij een onderzoek naar en behandeling van dyslexie of dyscalculie

3. Combinatie van vergoede zorg en niet vergoede zorg:

Onderdelen van onze zorg voor cliënten kunnen in aanmerking komen voor vergoede zorg zoals genoemd bij punt 1 . Wanneer de zorg niet wordt vergoed is punt 2 van toepassing.

Vergoeding leerproblematiek

PRO is niet gecontracteerd door de regio IJsselland voor de diagnose ernstige dyslexie. Deze zorg wordt bij ons dus niet vergoed.

Wanneer er sprake is van een vermoeden van een onderliggend leerprobleem bij bijvoorbeeld gedragsproblemen, kan contact opgenomen worden met de huisarts of het sociale wijkteam om vergoeding te overleggen.

Er kan een verwijzing van de huisarts of het sociale wijkteam zijn wanneer er een vermoeden is van een co-morbiditeit zoals een leerprobleem met AD(H)D /ASS , waardoor (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk is.

Bij de intake wordt dan gekeken of een combinatie vergoede/ niet vergoede zorg mogelijk is.

Bij leerproblematiek komt het ook voor dat een school een deel van de kosten op zich neemt. Ouders kunnen de school van hun kind echter nooit hiertoe verplichten.

Uurtarieven:

Leerspecialist: € 87,50

GZ psycholoog € 111,60